syntagi_gia_laxtaristous_kourampiedes

Συνταγή για λαχταριστούς κουραμπιέδες 🤤

Η ατμόσφαιρα μυρίζει ήδη Χριστούγεννα! Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί τους έρχεται η αγαπημένη μας ερώτηση, αυτή που διχάζει τα εορταστικά τραπέζια: “Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες;”

Σας ομολογώ ότι σε αυτό το debate δηλώνω “αποχή”, μιας και η καρδιά μου χτυπά εξίσου δυνατά και για τα δύο! Λατρεύω τόσο τα μελωμένα, όσο και τους βουτυρένιους, χιονισμένους κουραμπιέδες.

Επειδή όμως η παράδοση πρέπει να τηρείται, κι αφού την προηγούμενη χρονιά σου έδωσα την τέλεια συνταγή για μελομακάρονα, φέτος ήρθε η ώρα του άλλου μεγάλου πρωταγωνιστή. Σήκωσε μανίκια, πάμε να δούμε πώς θα φτιάξεις τους πιο αφράτους κουραμπιέδες!

Υλικά 

Εκτέλεση 

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα 
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε μέτρια η δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει 
  3. Προσθέτουμε την βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε
  4. Αφαιρούμε το μίξερ 
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το χοντροκομμένο καρβουδισμένο αμύγδαλο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
  6. Το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να πέσει ο όγκος, στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια 
  7. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε 
  8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα 
  9. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα 
  10. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψεκάζουμε με ανθόνερο 

Το μυστικό τώρα είναι ένα: βάλτε τους σε μια ωραία πιατέλα, φτιάξτε έναν ζεστό καφέ και απολαύστε το αποτέλεσμα του κόπου σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μοιράζεσαι σπιτικά γλυκά με τους αγαπημένους σου αυτές τις μέρες. Καλοφάγωτοι!

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γιατί δεν ξεκινάτε τη συζήτηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *