blogging-5-sumboules-gia-na-eisai-authentikos

Blogging: 5 συμβουλές για να είσαι αυθεντικός

Να είσαι αυθεντικός για να ξεχωρίσεις. Πόσες φορές το έχεις ακούσει ή διαβάσει ακόμη και για το blogging; Είμαι σίγουρη πολλές. Είναι όμως πολύ λογικό από το στιγμή που ήδη υπάρχουν πολλά ιστολόγια εκεί έξω που μιλάνε για τα ίδια θέματα και είναι ήδη επάνω στην λίστα και πιο δημοφιλή να θέλεις και το δικό σου να ξεχωρίσει. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και το να είσαι αυθεντικός είναι ουσιαστικά η λύση στο πρόβλημα αυτό. Τι μπορείς όμως να κάνεις για να το πετύχεις; Πολλά, όμως σήμερα θα μοιραστώ τους 5 πιο σημαντικούς τρόπους.

Μην σπας το κεφάλι σου για το τι θα γράψεις.

Ήρθε η ώρα που κάθισες να βρεις ιδέες για άρθρα και προσπαθείς να κατεβάσεις πρωτότυπες ιδέες. Όμως αυτή η οπτική δεν είναι απαραίτητα και η σωστή. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι μια έρευνα πάνω στο τι αναζητάει ο κόσμος σχετικά με το αντίστοιχο θέμα. Για παράδειγμα αν γράφεις για διατροφή, αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλή αναζήτηση μπορεί να είναι το πώς να χάσω τα κιλά των Χριστουγέννων. Αυτή λοιπόν πρέπει να είναι και η θεματολογία του νέου σου άρθρου. Όχι μόνο γιατί θα κλικαρει το άρθρο σου, και αυτό το θέλουμε, αλλά επίσης επειδή μπορεί εσύ να του προσφέρεις κάτι που τα υπόλοιπα άρθρα δεν έχουν. Αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

Διάβασε τη γνώμη μου για το Baby Boss: Family Bussiness εδώ !

Γράψε για αυτά που γνωρίζεις.

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις πράγματα που ξέρουν και άλλοι εκεί έξω, ίσως και καλύτερα από εσένα. Δεν πειράζει όμως γιατί ο σκοπός είναι να ψάξεις και εσύ. Να ερευνήσεις, να μάθεις περισσότερα και να μοιραστείς ταυτόχρονα και τα δύο. Όχι μόνο εκείνα που έμαθες και έθεσες σε εφαρμογή και δοκίμασες από κάποιον τρίτο. Αλλά όσα έμαθες και από τη δική σου εμπειρία. Αυτό είναι που κάνει μοναδικό το περιεχόμενο σου για να ξεχωρίσει. Αυτή η προσωπική 100% δική σου πινελιά.

Προσαρμόσου στο να είσαι διαφορετικός..

…ή εκπαιδεύσου να είσαι διαφορετικός, είτε όπως αλλιώς θέλεις να το θέσεις. Όπως αναφέραμε και πριν το πιθανότερο είναι πως αυτά για τα οποία θες να γράψεις υπάρχουν ήδη εκεί έξω. Έτσι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεχωρίσεις είναι ο τρόπος που μεταδίδεις αυτές τις γνώσεις/ πληροφορίες. Μπορεί να είναι ο τρόπος που γράφεις, ίσως τα προσωπικά σου παραδείγματα γενικά οτιδήποτε μπορεί να έχει τη ταυτότητα σου. Όμως αυτό δεν γίνεται απαραίτητα από τη μια μέρα στην άλλη. Ναι κάποιοι μπορούν να βρουν εξαρχής αυτό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν κάποιοι άλλοι όμως πρέπει να δουλέψουμε για αυτό.

Όσο περισσότερο γράφεις τόσο πιο καλός γίνεσαι μην το ξεχνάς αυτό. Προσωπικά έγραφα κάποτε άρθρα με δύο-τρις παραγράφους και ένιωθα πως έκανα κάτι πολύ σπουδαίο και ότι τα πήγαινα περίφημα. Όσο όμως περισσότερο γράφεις, τόσα περισσότερα νιώθεις ότι θέλεις να πεις και δεν βαριέσαι ποτέ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κλειδί. Να μην το βαριέσαι. Καθώς αν μετά από λίγα λεπτά μπροστά στην οθόνη σου έχεις κουραστεί να πληκτρολογείς και προτιμάς να παίξεις L.O.L. έχεις ήδη χάσει. Αν όμως έχεις την μανία να ολοκληρώσεις σκέψη σου, να την εκφράσεις και να την μοιραστείς. Τότε ναι, είσαι σε καλό δρόμο.

Το δικό μου αγαπημένο website με συμβουλές Blogging είναι το Inkstory.

Μην σταματάς να κάνεις έρευνα.

Όσο διαβάζεις μαθαίνεις περισσότερα πράγματα για εσένα. Ίσως το έχεις ακούσει σε μια παραλλαγή αυτό ξανά. Δηλαδή ότι όσο διαβάζεις μαθαίνεις. Όχι όμως μόνο πληροφορίες αλλά και πράγματα για τον εαυτό σου. Όσο περισσότερο ακούς νέες απόψεις και βλέπεις καινούριες οπτικές γύρω από ένα θέμα αντιλαμβάνεσαι καλύτερα και τον κόσμο γύρω σου. Γιατί μόνο η δική σου άποψη και εμπειρία δεν είναι ευαγγέλιο.

Ειδικά αν είσαι νέος blogger ή δημιουργός περιεχομένου γενικότερα πρέπει σίγουρα να δεις τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι πρώτα. Ώστε να πάρεις ιδέες και γνώσεις από παντού, να τις κάνεις κτήμα σου. Με αποτέλεσμα μαζί με την προσωπικότητα που διαθέτεις ήδη να δημιουργήσεις κάτι νέο, που όμοιο του δεν έχει ξανά υπάρξει. Έτσι λοιπόν θα ξεχωρίσεις πιο εύκολα.

Μην επαναπαεσαι, ειδικά στο γράψιμο.

Το να μεταφέρεις και να διατυπώσεις αυτά που θέλεις στον αναγνώστη δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Ειδικά αν ο σκοπός σου είναι να ξεχωρίσεις. Ακόμη και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν στον γραπτό σου λόγο τα άρθρα και οι σύνδεσμοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό στυλ, το δικό σου. Ο πειραματισμός πάντα βοηθάει, δοκίμασε διαφορετικά πράγματα και δες τι είναι αυτό που θα τραβήξει τους περισσότερους αναγνώστες. Διάβασε πολλά άρθρα από άλλους και μέσα από όλα όσα νέα ανακαλύψεις δημιούργησε κάτι νέο, κάτι δικό σου. Κάτι μοναδικό!

Σχετικά με το συντάκτη

Ειρήνη Γκιτσάλη

Είμαι η Ειρήνη Γκιτσάλη και ζω στην Χαλκίδα. Συντάκτης και blogger από την εφηβεία μου. Λατρεύω το διαδίκτυο και τις δυνατότητες του. Do it with passion or not at all.💜

2 Σχόλια

  1. Ορθά όλα! Τα είπες και τα έγραψες όλα εξαιρετικά!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! 💕

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *