1917 | Μια ταινία που πρέπει να δείς

1917 | Μια ταινία που πρέπει να δείς

Πήρε Όσκαρ αλλά πήρε και την αγάπη του κοινού. Μια ταινία που καιρό υπήρχε στη watch-list μου αλλά τώρα της έκανα τη χάρη. Και καλά έκανα καθώς είναι μια από της καλύτερες ταινίες που εγώ είδα φέτος. Μιλάω φυσικά για το 1917 του Σαμ Μέντες.

1917 : Πληροφορίες

Μιλάμε για μια πολεμική – αντιπολεμική ταινία του Σαμ Μέντες πως ανέφερα και προηγουμένως. Όπου την ιστορία του την είχε αφηγηθεί ο παππούς του και αποφάσισε να τη μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη. Με δυο βασικούς πρωταγωνιστές τους Dean-Charles Chapman, στο ρόλο του Blake, και George MacKey ως Schofield . Κέρδισε πολλά βραβεία σε διάφορες απονομές αλλά κυρίως 2 Όσκαρ, συγκεκριμένα αυτά για τις κατηγορίες:

  • Τα καλύτερα visual εφέ.
  • Καλύτερη κινηματογράφιση

Υπόθεση

Είναι 6 Απριλίου του 1917, στην διάρκεια του Α’ παγκόσμιου πολέμου. Ξαφνικά δίνεται οι εντολή σε δύο στρατιώτες να παραδώσουν μια προειδοποίηση για ενέδρα των Γερμανών ώστε να προλάβουν να υποχωρήσουν στην επιχείρηση Άλμπεριχ. Αυτό για να γλυτώσουν τον θάνατο 1.600 στρατιωτών. Η προειδοποίηση πρέπει να φτάσει στη γραμμή Χίντενμπουργκ.

Η άποψη μου

Εκτός από σπουδαία ταινία και πολύ βαθιά συναισθηματική. Η σχέση μεταξύ των στρατιωτών, η φρίκη του πολέμου και η ανάγκη να σταματήσει η κάθε περιττή αιματοχυσία είναι ουσιαστική. Θα δεις πολλές “βίαιες” σκηνές που όμως κρύβουν κάποια άλλα μηνύματα από πίσω. Υπάρχουν στιγμές στη ταινία που νευριάζεις, στεναχωριέσαι ή νιώθεις αδυναμία. Πάντως σίγουρα θα μείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη σου από τη στιγμή που θα τη δεις.

Σχετικά με το συντάκτη

Ειρήνη Γκιτσάλη

Είμαι η Ειρήνη Γκιτσάλη και ζω στην Χαλκίδα. Συντάκτης και blogger από την εφηβεία μου. Λατρεύω το διαδίκτυο και τις δυνατότητες του. Do it with passion or not at all.💜

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *